Marea Britanie, mass-media: 200 de academicieni acuzați că au ajutat China să construiască arme de distrugere în masă

Cel puțin 200 de academicieni britanici ar fi acuzați că au ajutat, fără să vrea, guvernul chinez să construiască arme de distrugere în masă printr-o scurgere de informații. Acest lucru a fost dezvăluit de Times, care citează surse calificate. Aceștia sunt suspectați că au încălcat legile privind exportul de proprietate intelectuală către țările ostile. Academicii, dacă vor fi găsiți vinovați, se confruntă cu până la 10 ani de închisoare.

Potrivit sursei guvernului britanic, citată de Times, cei 200 de universitari care fac obiectul anchetei ar lucra la mai multe universități din Marea Britanie. Tehnologiile implicate în „scurgerea de informații” ar fi legate de construcția de aeronave, rachete și arme cibernetice. Oficialii londonezi se tem, de asemenea, că tehnologia ar putea fi utilizată în represiunea disidenților politici și a minorităților, cum ar fi musulmanii uiguri.

Citește și Viol în masă: în Etiopia femeile suferă violențe sexuale de nedescris (și nimeni nu vorbește despre asta)

Mulți dintre academicieni sunt suspectați de încălcarea neintenționată a legilor prin încheierea unor acorduri de afaceri cu companii chineze. “S-ar putea să vedeam zeci de universitari în instanță în scurt timp”, a spus sursa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.