Marea Britanie lasă persoanele cu dizabilități fără mâncare și medicamente

Marea Britanie lasă persoanele cu dizabilități fără mâncare și medicamente. O sută de britanici au fost excluși din registrul online pentru a accesa servicii de distribuție de produse alimentare și medicamente. Barbarismul de astăzi în țară este leagănul activismului pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Potrivit The Guardian multe persoane cu dizabilități au rămas fără hrană după ce au fost șterse de pe lista guvernamentală a celor vulnerabili la coronavirus. Guvernul a înființat un registru online   ca o modalitate de a ajunge la gospodăriile „extrem de vulnerabile” din Anglia și cărora li sa spus să protejeze timp de 12 săptămâni – fie oferindu-le colete alimentare prin autoritatea locală, fie prin legătură directă cu supermarketurile majore pentru a acorda prioritate livrării online. .

O sută de persoane cu dizabilități severe și boli cronice spun că au fost respinse în registrul guvernului și, prin urmare, au rămas fără sprijin pentru a accesa alimentele fără a părăsi acasă, în ciuda faptului că sunt deosebit de vulnerabile la coronavirus.

Alarma nativilor din Amazon: „Din cauza coronavirusului riscăm un etnocid”

Mulți dintre ei au declarat presei că dorm în cea mai mare parte a zilei pentru a nu simți foamea sau sunt nevoiți să mănânce doar fructe. Acesta este și cazul unei femei în vârstă de 50 de ani  Deborah Bhatti, care ia patruzeci de medicamente pe zi, inclusiv cele pentru astm și tulburări autoimune. Nu a fost considerată potrivită pentru a fi inclusă în serviciul de colectare a rețetelor medicale și pentru distribuirea medicamentelor și a mâncărurilor calde oferite de municipalitatea sa și, prin urmare, este obligată să împartă conservele de ton cu pisica.

Sau Vicky McDermott, o femeie în vârstă de 40 de ani, cu artrită reumatoidă și mama unei fete care suferă de o boală severă, care spune că a primit patru scrisori de la guvern în care o avertizează să rămână acasă. Deși a încercat să se înregistreze în registrul online nu a reușit: “Sunt absolut îngrozită că  în săptămânile următoare voi muri de foame”, a spus ea.

Marea Britanie, căminul primelor mișcări de activiști pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, se scufundă în incivilitate și barbarie. Fiecare stat ar trebui să fie capabil să-și activeze resursele pentru a se ocupa de toată lumea, chiar și în situații de urgență, pentru a nu selecta cine poate fi salvat și cine poate fi lăsat în voia sorții…. Dar care sunt criteriile ?

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.