Marea Britanie, cu Johnson bolnav, cine are servieta nucleară? Fără comentarii

Guvernul britanic nu a vrut să spună cine este responsabil pentru armele nucleare din Marea Britanie, în timp ce premierul Boris Johnson este în terapia intensivă pentru complicațiile provocate de coronavirus. Al jurnalistului de la BBC,  care l-a întrebat dacă   servieta cu codurile nucleare a fost înmânată ministrului de externe, Dominic Raab, care conduce guvernul în absența lui Johnson, ministrul guvernului Michael Gove a răspuns în această dimineață: “Au fost au fost implementate protocoale bine întemeiate. Dar nu pot vorbi despre probleme de securitate națională. ”

Coronavirus, bilanț trist în Spania: alte 743 de decese, în total sunt aproximativ 14 mii

Marea Britanie este una dintre cele cinci puteri nucleare oficiale cu  patru submarine nucleare înarmate cu rachete balistice Trident cu focoase nucleare. Țara are aproximativ 215 focoase nucleare, dar se crede că doar 120 sunt funcționale, scrie Reuters. Doar premierul are codurile care permit  comandarea unui atac nuclear.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.