Marea Britanie a rezervat primele 30 de milioane de doze ale potențialului vaccin împotriva coronavirusului

Marea Britanie a rezervat primele 30 de milioane de doze ale potențialului vaccin împotriva coronavirusului. Dezvoltat de Universitatea din Oxford în parteneriat cu compania italiană Advent-IRBM din Pomezia, vaccinul va fi produs de gigantul farmaceutic AstraZeneca.

În cadrul conferinței de presă, Alok Sharma, ministrul activităților productive, anunțând că prima fază a vaccinării pe pe toți voluntarii a fost finalizată săptămâna aceasta, adăugând că  dacă vaccinul ar avea efect la bărbați, din septembrie AstraZeneca va putea produce 30 milioane de doze, toate destinate în Marea Britanie pentru o fază ulterioară de testare, scrie „Mail online”.

Coronavirus: s-a inventat un plasture care detectează imediat dacă aveți Covid-19

Pentru a accelera dezvoltarea vaccinului, pe lângă o primă investiție de 47 de milioane de lire sterline, s-au pus la dispoziție alte 84 milioane de lire sterline pentru ca producția în masă să poată începe cât mai curând posibil, dacă se dovedește a fi eficientă.

Sharma a spus că proiectul Oxford „merge bine” și că o altă încercare de dezvoltare a vaccinului  la Imperial College London „face bune progrese ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.