Marea Britanie a identificat o nouă variantă de Coronavirus

O nouă variantă a virusului Sars Cov-2 a fost identificată în Marea Britanie, a declarat secretarul de stat britanic pentru sănătate, Matt Hancock, ieri într-un discurs în Parlament. Cel puțin 60 de autorități locale de sănătate au descoperit infecții cu Covid cauzate de o nouă variantă, a adăugat secretarul pentru sănătate și afaceri sociale, iar o echipă de oameni de știință efectuează studii mai detaliate după ce autoritățile sanitare au informat OMS.

Potrivit lui Hancock, această variantă nu provoacă tulburări mai grave și nu este posibil să nu răspundă la vaccin. Dar, potrivit secretarului în discursul său în fața Camerei, a existat o creștere exponențială a cazurilor în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire în ultima săptămână .

Citește și Aveți acest smartphone ? Din ianuarie, WhatsApp nu va mai funcționa

Până în prezent am identificat peste 1.000 de cazuri de coronavirus în principal în sudul Angliei, deși infecțiile au fost raportate în 60 de zone ale țării. Nu știm în ce măsură noua creștere a cazurilor este cauzată de noua variantă a virusului, dar trebuie să luăm măsuri rapide și decisive, indiferent de acest aspect. Este nevoie de acțiuni pentru a controla această boală mortală în timp ce administrarea vaccinului este încă în desfășurare ”, a declarat secretarul de stat pentru sănătate.

În cadrul aceluiași discurs din Parlament, Hancock a anunțat că Londra și alte zone  mai afectate sunt pe cale să fie supuse unui nou blocaj începând de miercuri. În capitala britanică și în celelalte zone afectate, vor fi deci declanșate noi măsuri restrictive: hotelurile, barurile și restaurantele vor putea rămâne deschise doar pentru a servi mâncare de luat la pachet și locurile publice, cinematografele și muzeele, vor trebui să rămână închise.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.