Mândria și frumusețea maorienilor din Noua Zeelandă

Cultura maoriană este o parte integrantă a Noii Zeelande, iar imaginile fotografului Jimmy Nelson conțin toată frumusețea acestui popor și al limbajului polinez.

Înalt, maroniu și puternic, fizic foarte asemănător cu polinezienii, dar unic pentru caracteristicile lor la jumătatea distanței dintre cele melanesiene și cele papuane, maorii se stabilesc în Noua Zeelandă între secolele al IX-lea și al XIII-lea. Conform tradiției ei au ajuns în aceest loc, pe care l-au numit  Aoteroa , adică „Noul Pământ”, cu șapte canoane ghidate de liderul lor Kupe, după o lungă și dificilă navigare.

Pakistan, un tren plin de pasageri a luat foc: 46 de morți și 42 de răniți

Societatea este împărțită în triburi, clanuri și familii, fiecare trib are un conducător (ariki), preoți (tohunga), nobili (rangatira), războinici (tutua) și sclavi. Maorii trăiesc din agricultură și crescătorii în sate care au fost odată fortificate.

„Definirea unor aspecte ale culturii tradiționale maori înseamnă a vorbi despre artă, dans, legende, tatuaje și comunități. În timp ce sosirea coloniștilor europeni în secolul al XVIII-lea a avut un impact profund asupra modului de viață maorian, multe aspecte ale societății tradiționale au supraviețuit în secolul XXI “, explică Nelson, care a surprins esența în fotografiile sale.

foto maori

foto maori1

foto maori2

foto maori3

foto maori6

foto maori7

foto maori8

foto maori9

foto maori10

foto maori11

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.