Mâncarea cu orez vă poate îmbolnăvi dacă nu este pastrată corespunzator !

Mâncarea de orez care a mai rămas, dacă nu este bine conservată, poate provoca intoxicații alimentare.

Adesea, atunci când pregătim un pilaf, de exemplu, mai greșim când punem cantitatea de orez, și atunci, evident că nu vrem să o aruncăm și atunci o păstrăm pe a doua zi.  Dar aveți grijă să o faceți în mod corect pentru a evita intoxicațiile.

Consumul de orez încălzit poate fi riscant pentru sănătatea noastră dacă nu ne acordăm atenția cuvenită după gătit. National Health Service din Marea Britanie a lansat acestă alarmă. Problema nu este încălzirea orezului ci modul în care orezul este conservat odată gătit. După gătit, de exemplu, nu ar trebui să stea în afara frigiderului mai mult de o oră.

Șoc în Milano: o mamă a căzut de la etajul opt cu fiica ei de 2 ani în brațe

Orezul nefiert poate conține  pori de Bacillus cereus, o bacterie care ne expune la riscul intoxicației alimentare. Aceste bacterii pot supraviețui chiar și după ce orezul a fost gătit și cu cât orezul stă mai mult  la temperatura camerei, cu atât mai mare este riscul ca aceste microorganisme să se înmulțească, să elibereze toxinele și alimentele vor deveni periculoase, provocând celor care o consumă, vărsături sau diaree.

Cei care mănâncă orez care conține porii acestor bacterii pot observa apariția simptomelor, care pot fi mai mult sau mai puțin ușoare și, de obicei durează 24 de ore, iar simptomele pot aărea de la 1 oră la 5 ore după ce orezul a fost consumat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.