Mananca un baton de ciocolata: un copil de 11 ani moare in doar cateva minute

Un baton de ciocolată a fost fatal pentru un copil de 11 ani din Burnley, Marea Britanie. Copilul, Raffi Pownall, a murit după ce a mâncat batonul deoarece suferea de o alergie majoră la lactoză. Batonul i-a fost dat accidental de către tatăl său. Faptele datează din 8 iunie, însă numai acum media britanică Independent, a făcut public  știrea.

 

Eroarea a apărut la momentul în care tatăl a cumpărat batonul din supermarketul Morrisons. Tatăl lui Raffi credea că ciocolata nu conține lactoză, deoarece se găsește în secțiunea de rafturi dedicată acestui tip de produse. Odată ce copilul a mâncat ciocolata a început să se simtă rău și să vomite. Prin verificarea informațiilor nutriționale de pe ambalaj, omul a dat seama că batonul conținea lapte praf.

 

Citește și Batoanele cu cereale,pericol major pentru sănătate. Iată ce otravă conțin

 

După o intervenție inițială cu un inhalator și epinefrină, a chemat o ambulanță. Pentru Raffi, totuși, nu mai era nimic de făcut. Șocul anafilactic a fost inevitabil și a fost fatal. Copilul de 11 ani a murit la 17.43 în aceeași zi la Spitalul Royal Blackburn. A fost, prin urmare, o “moarte accidentală după anafilaxie, o reacție severă și periculoasă la alergii”.

 

“Pownall a făcut tot posibilul pentru a-și salva fiul, utilizând mai întâi inhalatorul, apoi dându-i EpiPen. Văzând că starea copilului se înrăutățește bărbatul a cerut ajutor, dar nu a fost nimic de făcut “, a spus expertul care a examinat corpul băiatului.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.