Malnutriție și violență: iadul zilnic în care trăiesc 400 000 de copii nigerieni

În imaginația colectivă, din păcate, se crede că există cetățeni prima clasă și de a doua clasă.  Ochii întregii lumi, în acest moment, se concentrează spre Siria, dar există și alte popoare, alți copii cărora li se refuză orice fel de drept uman.

Pe coastele din Calabria și Sicilia, ajung în fiecare sute de cetățeni nigerieni și sudanezi, bărbați, femei și copii care scapă de violența.

Există aproape două milioane de persoane strămutate, aproximativ 9 milioane de persoane care nu au acces la hrană și peste 2 milioane de copii subnutriți până la vârsta de cinci ani. În Nigeria și Sudanul de Sud, datorită conflictului violent din Africa de Nord-Est, mii de oameni nevinovați sunt în pericol. Copiii sunt recrutați de grupurile armate.

După un menage a trois, devine geloasă și dă foc casei iubitului ei

 

În 2016 la peste 1300 de copii le-au fost puse armele în brațe.  Acest lucru  duce numărul total de copii folosiți în conflict din 2013 la peste 17 mii. Începând cu anul 2013, UNICEF a înregistrat: 2342 de copii uciși sau mutilați, 3090 copii răpiți, 1130 copii abuzați, 303 atacuri sau folosirea ca baze militare a școlilor și a spitalelor.

Oricine a reușit să scape de luptătorii de la Boko Haram se confruntă acum cu un alt dușman: foamea. Sute de persoane au reușit să se refugieze în Maiduguri, capitala statului Borno, unde organizațiile umanitare lucrează de ani de zile. Cu toate acestea, toporul malnutriției este la colț, combinat cu infecții respiratorii și malarie.

 

Potrivit UNICEF, mai mult de 75.000 de copii vor risca foametea în nord-estul Nigeriei dacă nu primesc ajutor. Peste două milioane de persoane, potrivit ONU, se află în zone controlate de Boko Haram, unde nu ajung ajuntoarele umanitare și unde locuitorii strămutați trăiesc în clădiri abandonate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.