Mali, două elicoptere militare s-au prăbușit: 13 soldați francezi au murit pe loc

Treisprezece soldați francezi au murit într-un accident care a implicat două elicoptere în Mali, a a nunțat astăzi Elysée  . Accidentul s-a produs în timpul unei operațiuni de combatere a militanților jihadiști. Deocamdată nu se cunosc alte detalii despre accident. Din 1983, armata franceză nu a suferit o pierdere atât de mare de oameni.

Citește și Albania, nou cutremur cu magnitudinea 5.4 s-a produs de puțin timp !

“Președintele Republicii comemorează cu cel mai mare respect memoria acestor soldați ai armatei (șase ofițeri, șase subofițeri și un caporal) care au murit în serviciu și au murit pentru Franța în lupta grea împotriva terorismului din Sahel”, a spus Președinția franceză într-o notă.

Mali a fost lovită de violența militanților islamiști din 2012, când unele grupări radicale au preluat controlul asupra nordului țării. Cu ajutorul Franței, armata maliană a reușit să recupereze teritoriul pierdut, dar atacurile teroriste nu s-au încheiat. Din ianuarie, peste 1.500 de civili au fost uciși în Mali și Burkina Faso, în conformitate cu Organizația Națiunilor Unite.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.