„Mai bine așa decât nimic”: Thailanda încurajează folosirea măștilor din stofă în lipsa măștilor chirurgicale

Ministerul Sănătății din Thailanda încurajează oamenii să-și facă măști de față din stofă acasă pentru a se feri de răspândirea coronavirusului, pe fondul lipsei de măști chirurgicale.

Thailanda, care a raportat un număr de 70 de cazuri, a pus măști și produse de dezinfectare chirurgicale pe lista sa de produse care lipsesc încă din luna trecută. Lipsa măștilor chirurgicale a determinat guvernul thailandez să aprobe săptămâna trecută un buget de 225 milioane baht (7 milioane de dolari) pentru producerea a 50 de milioane de măști de stofă în câteva zile și pentru a le distribui la nivel național.

Măștile de pânză sunt suficiente pentru a împiedica persoanele să prindă virusul prin intermediul picăturilor de la tuse sau strănut, a declarat Panpimon Wipulakorn, directorul general al Departamentului Sănătății, relatează Reuters.

Citește și Coronavirus, declarația unei doctorițe de la spitalul din Wuhan: „Am dat alarma pe 30 decembrie, dar a fost pedepsită”

“Picăturile provenite de la tuse și strănut au dimensiunea în jur de cinci microni și am testat deja că măștile de pânză pot proteja împotriva picăturilor mai mari decât un micron”, a spus Panpimon, adăugând că măștile trebuie spălate zilnic. Funcționarul a apărut într-un videoclip al ministerului sănătății publice învățându-i pe oameni cum să facă măști de stofă acasă. Au fost înființate ateliere la nivel național pentru a ajuta la producerea măștilor.

Mulți thailandeni au răspuns la apelul guvernului reunindu-se în grupuri mici la centrele comunitare din țară pentru a face măști din pânză și a le distribui gratuit altora.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.