Mahatma Gandhi: 10 fraze și învățături despre pace

Pace. Un cuvânt cu mai multe fațete, care astăzi mai mult ca niciodată pare o utopie, un scop global foarte îndepărtat. Mahatma Gandhi, al cărui nume înseamnă „suflet mare”, a declinat acest cuvânt atât de simplu, dar atât de profund. Iată cele mai renumite 10 învățături și fraze ale sale pe care ni le-a lăsat.

1.Puterea este de două feluri : una se obține din teama de pedeapsă și cealaltă din acte de dragoste. Puterea bazată pe iubire este de o mie de ori mai eficientă și permanentă decât cea derivată din teama de pedeapsă.

Conform Mahatma, forța nu câștigă niciodată împotriva puterii iubirii. În acest moment de mari probleme și îngrijorări în lume, cea mai mare forță de care trebuie să ții cont este cea care vine din dragoste.

2. Ce diferență există între morți, orfani și cei fără adăpost, dacă distrugerea umanității trece sub numele de totalitarism sau sub cel de libertate și democrație?

Un război provoacă întotdeauna durere și suferință pentru toată lumea. Istoria ne-a arătat exemple de dictatori care au făcut ravagii în lumea noastră. O lume a păcii poate fi realizată dacă învățăm puterea non-violenței , așa cum demonstrează viața lui Mahatma Gandhi.

Acesta din urmă a arătat că putem atinge libertatea, justiția și democrația pentru omenire fără a ucide pe nimeni, fără a lăsa copii fără părinți și fără a priva pe nimeni de casa lor din cauza pagubelor cauzate de război.

3. Există multe motive pentru care sunt gata să mor, dar niciunul pentru care sunt gata să ucid. În centrul existenței noastre, potrivit lui Gandhi, se află dorința noastră înnăscută de a trăi o viață pașnică. Cea mai mare și cea mai nobilă cauză trebuie să fie doar aducerea păcii în această lume și prin oferirea propriului sacrificiu în loc de durerea altora.

4. Ochi pentru ochi nu va face decât să orbească întreaga lume, a spus Gandhi. Nu contează unde trăim, ce religie profesăm sau ce cultură cultivăm: în centrul tuturor lucrurilor suntem cu toții ființe umane.

5. Trebuie să devenim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume, a predicat Mahatma. Nu puteți aduce pacea mondială tuturor dacă un lider politic nu demonstrează că se schimbă singur. Acest lucru se aplică tuturor, nu doar reprezentanților politici.

Iată cinci fraze frumoase pe care ni le-a lăsat Mahatma Gandhi:

„Nicio civilizație nu poate fi considerată mai bună dacă încearcă să predomine asupra celorlalte”.

„Ziua în care puterea iubirii va învinge iubirea de putere, lumea va putea descoperi pacea”

„Non-violența este cea mai puternică armă inventată vreodată de om”

„Nu cunosc păcat mai mare decât acela de a asupri inocenții în numele lui Dumnezeu”

„Dacă am putea șterge„ eu ”și„ al meu ”din religie, politică, economie etc. în curând vom fi liberi și vom aduce cerul pe pământ “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.