Mahalaua imensă de la periferia orașului Buenos Aires

Din iulie anul trecut, la Guernica, un oraș situat chiar la sud de Buenos Aires, Argentina, mii de oameni au început să ocupe terenuri neutilizate, construind peste două mii de colibe și adăposturi improvizate pentru a trăi în așteptarea pentru a găsi mai bine. Din cauza pandemiei coronavirusului, sărăcia în zona metropolitană a orașului Buenos Aires – cea mai dens populată din țară – a crescut dramatic și mulți au rămas fără muncă, fără adăpost și fără ajutor. Potrivit autorităților locale, în ultimele luni au existat cel puțin 1.800 de ocupații similare cu cea din Guernica, unde, totuși, s-a născut cea mai mare mahala și cea despre care vorbim cel mai mult.

Ziarele locale, precum Clarín și Nacion , au raportat că sunt aproximativ 2.500 de familii, în majoritate tineri cu copii, care provin și din zone din afara municipiului. Adăposturile lor, din carton și materiale reciclate, sunt distribuite în loturi diferite, distanțate între ele, iar unele dintre acestea au fost folosite pentru servicii comune, cum ar fi cantina. Situația din tabără este descrisă ca fiind ordonată și pașnică, dar nu există electricitate sau canalizare și, printre altele, în ultimele luni vremea a fost adesea rece și ploioasă (în Argentina tocmai a început primăvara).

Citește și Vechiul scris secret al femeilor din China: a fost creat pentru a nu fi înțeles de bărbați

Măsurile restrictive adoptate pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus au lăsat milioane de oameni fără muncă. În Argentina, blocarea fusese deja impusă la mijlocul lunii martie, când țara nu fusese încă lovită puternic de pandemie. Datorită restricțiilor prelungite, care vor fi în vigoare cel puțin până la 11 octombrie , mulți oameni cu locuri de muncă precare nu și-au mai permis să plătească chiriile și astfel au ajuns pe străzi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.