“Magneții decorativi de pe frigider cauzează cancer”. Iată declarația specialiștilor

Magneții de pe frigider provoacă cancer.

Este un super fake-news atribuit unei cercetări realizate de Universitatea Princeton, care nu a existat niciodată, subliniază experții Institutului Superior de Sănătate (Issalute.it) care, în parteneriat cu  AdnKronos Salute, dezmembrează o veste falsă care ar putea face pe unii să râdă, dar îngrijorați pe alții.

Vestea care circulă pe internet, afirmă că magneții decorativi ar produce o radiație electromagnetică capabilă să modifice alimentele din frigider  până când devin cancerigene, ESTE COMPLET FALSĂ!

Vestea falsă provine din Statele Unite și se referă la o cercetare făcută de Universitatea din Princeton, cercetare care de fapt nu a existat niciodată.

Acestă falsă știre a început să circule pe toate rețelele de socializare, dar mai mult pe WhatsApp.

În ceea ce privește riscul de a dezvolta tumori, experții ne invită să considerăm că suntem expuși zilnic la radiațiile electromagnetice provenite din mediul natural (câmpul magnetic al pământului, electricitatea atmosferei) și din mediul artificial în care trăim (dispozitive precum telefoane mobile, televizoare, radiouri, aparate de uz casnic și dispozitive medicale) și totuși nivelurile de expunere a radiațiilor sunt prea mici pentru a provoca cancerul.

Șoc în comunitatea românilor din Italia: Mihaela Rosa de 32 de ani a fost găsită ucisă în casă

Numeroase studii științifice au arătat că expunerea la undele electromagnetice, cauzate de dispozitivele pe care le folosim în fiecare zi, nu crește riscul apariției cancerului, nici la adulți și nici la copii.

Deci aceast zvon nu este decât un FAKE NEWS !

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.