Magie și vrăjitoare: satul în care se refugiază femeile acuzate de magie neagră

Khasiapara, în mijlocul unei păduri din statul indian Assam, este satul vrăjitoarelor. Aici se ascund femeile care sunt amenințate și expulzate din satele  lor își găsesc adăpost deoarece sunt acuzate  de practicarea vrăjitoriei . Potrivit ziarului „ The Hindustan Times ” , zona a fost redenumită „Dainigaon”, satul vrăjitoarelor. În ziua de azi   cel puțin douăzeci de femei sunt acuzate de vrăjitorie și locuiesc acolo împreună cu familiile lor.

„În satele noastre – spun ei – de fiecare dată când ceva nu merge bine, o recoltă insuficientă, o boală, un accident, vina este dată pe o femeie aleasă la întâmplare și chemată vrăjitore.  Iar viața lor devine imposibilă ». Primele „vrăjitoare” au ajuns în Dainigaon în urmă cu douăzeci de ani: „Nu ne întrebăm cum este viața astăzi în locurile rămase, ne mulțumim să trăim aici nedisturbate”, spunele.  Assam este unul dintre statele indiene în care credința în vrăjitorie este încă foarte vie și unde se înregistrează cel mai mare număr de vânătoare vrăjitoare, cu acte violente care se termină adesea cu moartea victimei. Din 2011 până în prezent , 107 femei au fost ucise pentru suspiciunea că ar fi practicat vrăjitorie.

Citește și Explozia de la fabrica de pesticide, care a ucis 20.000 de oameni, încă mai cauzează probleme genetice și după 35 de ani

 

În fiecare an , în India , mai mult de 150 de femei mor după ce sunt acuzate  de vrăjitorie din partea rudelor sau a cunoștințelor. Femeile sunt arse, torturate, înjunghiate și îngropate când sunt încă în viață, acuzate că au deochiat pe cineva, că au poluat puțurile și au îmbolnăvit pe cineva.  În statul Assam, soțiile  trebuie să ceară permisiunea soților lor să vorbească și sunt repudiate foarte ușor. În unele cazuri, femeile sunt nevoite să mărturisească infracțiunile pe care nu le-au comis și sunt obligate să mănânce excremente.

Există un caz special în care trei ucigași au aruncat două femei într-un puț plin de insecte după ce le-au acuzat de vrăjitorie. Au murit după ce au fost îngropate vii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.