Madridul se află în „stare de alertă”: guvernul spaniol a impus un al doilea blocaj parțial asupra capitalei

Premierul spaniol, socialistul Pedro Sánchez, a anunțat că guvernul său va impune o „stare de alarmă” comunității autonome din Madrid cu scopul de a conține epidemia de coronavirus. „Starea de alertă” este recunoscută de Constituția spaniolă și permite guvernului – atât central, cât și regional, în funcție de cine îl activează – să limiteze anumite libertăți fundamentale în situații de urgență.

În cazul specific, aplicarea „stării de alertă” va permite guvernului Sánchez să reintroducă restricțiile adoptate anterior de același executiv pentru regiunea Madrid, dar efectiv anulate printr-o hotărâre ulterioară a Curții Supreme de Justiție , cea mai înaltă autoritate legală. a regiunii.

Citește și: Covid, nou record de infecții în Franța: peste 20 de mii în 24 de ore

Noile măsuri includ blocarea parțială a Madridului și a altor nouă orașe ale comunității autonome – Fuenlabrada, Parla, Alcobendas, Torrejón de Ardoz, Getafe, Alcorcón, Leganés, Móstoles și Alcalá de Henares – din care nu va mai putea intra și iei doar  din motive esențiale (muncă, școală și sănătate).  Acestea includ, de asemenea, interzicerea adunărilor cu mai mult șase persoane, reducerea capacității magazinelor și cluburilor, închiderea barurilor și restaurantelor la ora 23:00 și limitarea participanților la funcții religioase.

„Starea de alertă” va dura cincisprezece zile, iar apoi pentru a fi prelungită va trebui să fie aprobată de parlamentul național.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.