Madridul a fost invadat de peste 12.000 de papagali verzi, guvernul decide să îi ucidă pentru a păstra ecosistemul

În Madrid, există o adevărată invazie de papagali argentinieni, foarte la modă ca animale de companie în anii ’80 și ’90, dar acum sunt liberi și în număr extrem de mare. Cei aproximativ 12 mii de exemplare de papagali din oraș creează diverse probleme ecosistemice, iar guvernul a decis să-i ucidă(cel puțin parțial).

Consiliul municipal al orașului Madrid a anunțat luni un plan de vânătoare și ucidere în mare parte a papagalilor argentinieni care amenință siguranța și biodiversitatea capitalei spaniole.

Problema este că aceste păsări au o viață foarte lungă (trăiesc aproximativ 20 de ani în captivitate) și se reproduc rapid (între 6 și 8 ouă în fiecare an), emit zgomote considerate enervante, transmit boli altor păsări (și potențial și oamenilor) și vânează alte specii.

Scandal în două universități din Africa: raporturi sexuale în schimbul notelor mari

De asemenea, deteriorează vegetația orașului pentru a lua bețișoare utile pentru a-și crea cuiburi care pot cântări până la 200 kg și care sunt, de asemenea, un potențial pericol pentru cei care se află sub copaci. Până acum acestea nu au provocat daune oamenilor, deși administrația a primit 197 de reclamații din ianuarie până în august 2019 din partea cetățenilor care s-au plâns de prezența acestor păsări.

Noul plan de exterminare a papagalilor va fi programat pentru toamna anului 2020, a declarat delegatul pentru mediu, Borja Carabante. Exponentul guvernului de la Madrid a explicat că planul nu va viza doar păsările, ci și ouăle acestei specii invazive care vor fi sterilizate pentru a opri creșterea exponențială a acestor păsări.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.