Madridul a fost închis

Madridul a fost închis.  Vineri începând cu ora 22:00, noile reguli adoptate de guvern pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus au intrat în vigoare în Spania . Madrid și alte nouă orașe ale comunității autonome, cele mai afectate din întreaga țară, au fost „închise”. În total aproape 4,8 milioane de oameni – locuitori ai capitalei și Fuenlabrada, Parla, Alcobendas, Torrejón de Ardoz, Getafe, Alcorcón, Leganés, Móstoles și Alcalá de Henares – nu mai pot părăsi centrele urbane, decât dacă au motive esențiale (muncă, școală și sănătate, printre altele), dar ziarele spaniole spun că există mai multe excepții de la interdicție ).

Noile restricții, care se aplică și la intrare, reprezintă un al doilea blocaj parțial decis de guvernul lui Pedro Sánchez pentru a aborda așa-numitul „al doilea val” al epidemiei și au fost adoptate în ciuda tensiunilor enorme care au apărut în ultimele zile între prim-ministru Spaniolă (stânga) și președintele comunității din Madrid, Isabel Díaz Ayuso (dreapta).

Citește și Ludovic Orban impune noi restricții pentru diaspora: “Carantina de 14 zile la intrarea in Romania!”

Blocarea a fost impusă zonelor care în ultimele două săptămâni au înregistrat peste 500 de cazuri la 100 de mii de locuitori, o rată de rezultate pozitive în total depășind 10% și 35% din locurile de terapie intensivă ocupate de pacienții cu COVID -19. Zece municipalități din comunitatea Madrid se aflau în această situație. În plus față de interzicerea călătoriilor către și din aceste zone, noile măsuri au limitat agregările la maximum șase persoane, au redus la jumătate capacitatea magazinelor și cluburilor, au anticipat închiderea barurilor și restaurantelor la ora 23 și au limitat numărul participanților la funcții religioase.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.