Macașii chinuiți: maimuțele exploatate la cules de nuci de cocos

Macașii chinuiți: maimuțele exploatate la cules de nuci de cocos

Produsele din nucă de cocos au luat cu asalt comerțul și au devenit foarte populare în Occident. Cu toate acestea, în spatele imaginii destul de la modă a acestor produse, se află o realitate dramatică pentru multe maimuțe.

De fapt, macașii cu coadă de porc sunt folosiți de micii producători din Asia de Sud-Est, care sunt responsabili pentru mai mult de 90% din producție, pentru a recolta nucă de cocos.

Primatele masculine pot colecta până la 1600 de cocci pe zi, femelele  600  de nuci de cocos, iar un om poate ajunge  abia la 80 de cocci de cocos pe zi.

Șoc într-o sală de nașteri din India: o fetiță s-a născut cu patru picioare și trei mâini / FOTO

Unele “școli” sunt specializate  în formarea maimuțelor, care sunt răpite de la sânul mamelor lor când sunt încă foarte mici – o traumă  devastatoare. Aceste școli se prezintă ca o distracție pentru maimuțe. Una dintre acestea, în Surat Thani, Thailanda, a fost, protagonista unui documentar în anii ’90.
Unul dintre fondatorii școlii afirmă că “bătutul maimuțelor este un păcat”.  Mediul în care sunt crescuți este prezentat ca un loc pozitiv. Din păcate, povestea acestei școli este foarte departe de realitatea generală a celorlalte școli.

 

Alte instituții  le consideră, în primul rând, drept o  forță de muncă liberă și de a se bucura de bunăstarea lor.

 

Maimuțele sunt puternice, le place să urce, nu suferă de amețeli, nu se plâng, nu protestează pentru salarii mai mari și nu sunt corupte. Nu au nevoie de sindicate sau asigurare în de accidente. Maimuțele pot fi considerate ca “mașini vii”, care sunt de neprețuit pentru cultivatorii de nucă de cocos.

Maimuțele sunt înlănțuite și petrec ore adunând nucă de cocos, care, în mod evident, nu au dreptul să le mănânce. Chiar mai îngrijorător, acest tip de maimuță este considerat o specie vulnerabilă de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, care totuși nu împiedică exploatarea acestora.

Sursa foto:  Brad Florescu

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.