Lukașenko închide granițele cu Lituania și Polonia

Belarus și-a închis granițele vestice cu țările din UE, Lituania și Polonia. Acest lucru a fost anunțat de Alexander Lukașenko, care a mai spus că a întărit apărarea la granița cu Ucraina. “Suntem obligați să retragem trupele de pe străzi”, a adăugat el, vorbind într-un  forum pentru femei din Belarus  aseară la Minsk. Apoi s-a adresat populațiilor celor trei țări vecine: „Opriți-i pe politicienii voștri proști, nu-i lăsați să înceapă un război”.

Copernicus: „Fumul din incendiile din SUA a ajuns în Europa”

„Suntem obligați să retragem trupele de pe străzi și să mobilizăm jumătate din armată , să închidem granițele occidentale, în primul rând cu Lituania și Polonia”, a spus președintele bielorus. „Suntem obligați să întărim granițele, din păcate cu țara fraternă, Ucraina”, a adăugat. Astăzi, președintele ucrainean, Volodimir Zelensku, a anunțat demararea manevrelor militare comune ale armatei ucrainene cu forțele NATO în apropierea frontierei cu Belarus.

Exercițiul, care va dura până la 25 septembrie va implică 4 mii de soldați, majoritatea ucraineni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.