Lovitura de stat in Sudan: presedintele Al Bashir demisioneaza

Lovitura de stat in Sudan: presedintele Al Bashir demisioneaza

O lovitură de stat este în curs de desfășurare în Sudan, în a cincea zi de proteste din capitala Khartoum. Armata a înconjurat palatul prezidențial și au intrat în stația de radiodifuziune de stat pentru a trimite un mesaj întregii națiuni. Potrivit surselor locale,  președintele Omar Al Bashir a demisionat iar oficialii guvernamentali au fost arestați. Armata va numi în curând o comisie militară, care va fi responsabilă pentru conducerea țării în perioada de tranziție care urmează depunerii lui Al Bashir.

 

Mai mulți martori și presa locală,  vorbesc despre cel puțin 40 de vehicule militare care au înconjurat palatul președintelui. Purtătorii de cuvânt al armatei au declarat că anunțul către rețelele unificate va ajunge “în curând”, dar pentru moment pe toate emisiunile de radiodifuziune și de televiziune este difuzată muzică militară fără întrerupere.

 

Unsprezece victime este bilanțul provizoriu al confruntărilor din Sudan , potrivit agenției oficiale de presă Suna. Hasan Ismail, purtătorul de cuvânt al guvernului, a citat un “raport al șefului poliției din Khartoum, care a raportat unsprezece victime în urma incidentelor de marți, inclusiv șase membri ai forțelor de securitate. Liderul opoziției,

 

Sadiq al Mahdi, a vorbit de asemenea despre aceleași confruntări, denunțând moartea a douăzeci de protestatari, de la începutul lunii aprilie în urma atacurilor  armate ale unor persoane mascate.

Te-ar putea interesa și Sudanul de Sud: 900.000 de oameni fug de un razboi despre care nimeni nu vorbeste

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.