Londra: o ratusca de ciocolata neagra a fost numita ” urata”, lantul de supermarketuri acuzat de rasism

Londra: o ratusca de ciocolata neagra a fost numita ” urata”, lantul de supermarketuri acuzat de rasism

În Londra s-a iscat o adevărată polemică. Motivul? Un pachet de trei rățuște de ciocolată într-un ambalaj pentru sărbătorile de Paște. Pe ambalaj cele trei rățuște au câte un nume: rățușca de ciocolată de lapte este ”crocantă”, cea de ciocolată albă este ”pufoasa”, iar cea de ciocolată neagră este ”urâta”.

 

Mulți au interpretat acest lucru ca fiind discriminatoriu și au acuzat lanțul de supermarket Waitrose de rasism.

”Dacă doriți să luptați împotriva rasismului adevărat, începeți cu oamenii, nu cu rățuștele”, au scris pe Twitter…sau ” Puteați să o chemați în alt mod, dar nu urâtă”, a scris o altă persoană.

În urma acestor atacuri, lanțul de supermarketuri au încercat să se scuze:

“Ne pare foarte rău pentru că numele acetsui produs a cauzat indignarea dumneavostră,  nu a fost absolut intenția noastră de a jigni pe nimeni. Am scos produsul de la vânzare cu câteva săptămâni în urmă, am schimbat etichetarea și acum rațuștele noastre sunt din nou în vânzare “, a  explicat un executiv Waitrose. Dar acest lucru nu a calmat polemica.

 

Cel mai probabil, potrivit presei engleze, ideea a fost inspirată de basmul danez de Hans Christian Andersen “Rățușca cea urâtă”, în care o rățușcă care s-a născut cu o culoare diversă de cea a tuturor celorlalte, s-a transformat într-o lebădă albă frumoasă .

 

Te-ar putea interesa și De ce nimeni nu vrea sa asculte? O alta tanara a murit electrocutata in baie

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.