Locuind la minus 63 ° C: acesta este cel mai rece oraș din lume

Aspectul acestui oraș nu este deloc de primitor, nici măcar pentru o simplă plimbare. Este vorba de Yakutsk , în Rusia , la aproximativ 450 de kilometri distanță de Cercul polar  și are un record care îl face cel mai puțin oraș turistic comparativ cu restul lumii: Este  cel mai rece din lume  .

Este situat pe râul Lena și are o populație de peste 200.000 de suflete. În cea mai mare parte a anului, orașul este acoperit de un strat de zăpadă și gheață, cu temperaturi cuprinse între + 20 ° C în iulie și -40 ° C în ianuarie . Aici vara nu durează mai mult de trei săptămâni și este marcată de sosirea și plecarea roiurilor de muște și țânțari.

cel mai rece oras din lume

În lunile de iarnă, temperatura nu depășește niciodată nivelul de îngheț și poate scădea până la -63 ° C , cea mai scăzută înregistrată vreodată pe planetă.

Citește și O fetiță de 6 ani fură dulciuri într-un magazin, drept pedeapsă mama ei o leagă și îi arde mâinile

Aceste temperaturi permit șoferilor să folosească râul ca pe o autostradă reală: stratul gros de gheață permite trecerea camioanelor încărcate cu provizii și minerale din zăcămintele prezente aici. Cu toate acestea, viața pare incredibil de pașnică.

Nativii se apără cu blănuri de vulpe și iepure și purtând pălării de reni. „Ar trebui să vină să locuiască în Siberia câteva luni și să vadă dacă sunt încă atât de preocupați de animale. Trebuie să porți blănuri pentru a supraviețui ”, comentează o doamnă pentru The Independent .

Cum să-i învinovățim, amintindu-ne că un congelator normal atinge 20 de grade sub zero. Și declară: „Niciodată nu am avut probleme de sănătate” . La -10, -20, -30, -40, -50: viața continuă, chiar și copiii merg la școală până când este sub 55 ° C”.

cel mai rece oras din lume

2

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.