Listeria, infecția somonului afumat provoacă cinci decese

Listeria, infecția somonului afumat provoacă cinci decese

 

Febră, greață sau dureri musculare: acestea sunt principalele simptome ale listeriei, o infecție alimentară care în ultimul timp privește un produs în special – somonul afumat. Numărul victimelor se ridică la cinci de la intoxicația cauzată de o bacterie care  pentru a fi ucisă, trebuie menținută la o temperatură între 0 și 4 ° C – cea mai mică posibilă și fiartă timp de cel puțin 10 secunde la 70 de grade și consumată până la data expirării.

 

Cazurile este strâns legate de țări precum Estonia, Danemarca, Suedia, Franța și Finlanda. Între 2014 și 2019 s-au  înregistrat  22 de cazuri de infecție cu Listeria monocytogenes.

 

Te-ar putea interesa și Un elicopter a intrat intr-un zgarie-nori din Manhatan: pilotul a murit

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.