Lisa Montgomery: singura femeie condamnată la moarte, va fi executată

Singura femeie care va fi executată este Lisa Montgomery, condamnată la moarte pentru că a sugrumat o femeie însărcinată în 8 luni în 2004, în Missouri. După ce a sugrumat victima i-a spintecat burta și i-a scos copilul. Data de execuție a fost stabilită pentru 12 ianuarie și astfel Montgomery va fi prima deținută care va fi executată după aproape 70 de ani.

Execuția fusese programată pentru luna decembrie, dar apoi sosise o suspendare deoarece avocații femeii contractaseră coronavirusul, după cum a raportat și CNN . Prin urmare, data fusese amânată pe 12 ianuarie. Avocații au declarat că vor face recurs.

Citește și Moartea prin crimă: harta europeană cu cele mai periculoase țări. România se află pe locul 5

Ultima femeie executată în SUA, conform înregistrărilor Biroului de Închisori al SUA, a fost Bonnie Heady, în 1953, în Missouri. Execuțiile federale au fost blocate timp de 17 ani înainte ca președintele Donald Trump să le ordone reluarea anul trecut.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.