Limba unui copil nu se opreste din crestere, medicii ii taie jumatate din ea pentru a-l ajuta sa zambeasca

Limba unui copil nu se opreste din crestere, medicii ii taie jumatate din ea pentru a-l ajuta sa zambeasca

Baker Roth, de un an, s-a născut cu sindromul Beckwith-Wiedemann (BWS), o boală genetică rară bazată pe diferite tipuri de modificări genetice. Copilul a avut nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală pentru a opri creșterea limbii  pentru a preveni deformarea maxilarului. Acum, medicii au reușit să elimine jumătate din limbă, permițându-i să mănânce, să vorbească și să respire mult mai ușor.

Mama sa, Farrah Roth, de la Jenks, Oklahoma, credea inițial că bebelușul scotea limba încă de când era în burta ei, se vedea acest lucru și în ecografie în timpul sarcinii. Dar nu a fost așa. “Mereu am crezut că este drăguț și că a se juca cu limba, – spune femeia – dar în realitate era din cauza bolii, macroglossia cauzată de Bws. Nu mulți medici sunt familiarizați cu acest sindrom “.

Se preface că este invalid pentru a-i fi schimbat scutecul: ” Este o perversiune de care sufăr”

Doctorii au reușit să vadă creșterea limbii sale în urma analizelor cu ultrasunetele efectuate  în timpul celei de-a 27-a săptămâni. Micuțul Baker s-a născut cu opt săptămâni mai devreme printr-o cezariană de urgență. Copilul a fost, de asemenea, diagnosticat și cu un tip de cancer de stomac rar, cunoscut sub numele de hepatoblastom, care afectează două persoane la un milion .

Familia lui Baker a început să strângă fonduri pentru a acoperi costul cheltuielilor sale medicale, care se așteaptă să crească la peste 2 milioane de dolari.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.