„Limba Covid ” și ulcere ciudate în gură: noile simptome ale virusului

Printre numeroasele simptome ale Covid-19 descoperite până în prezent, există unul care poate a fost trecut cu vederea și pe care o echipă de experți îl consideră foarte important pentru a descoperi cazuri pozitive și pentru a preveni infecția.

Unii medici britanici l-au numit „ limba Covid ”. Despre ce e vorba? Sunt ulcere care se dezvoltă în gura pacienților pozitivi pentru noul coronavirus, așa cum a explicat profesorul Tim Spector , un epidemiolog de la King’s College of London, care a raportat acest simptom al bolii.

„Una din cinci persoane Covid pozitive au simptome mai puțin frecvente care nu sunt pe lista oficială PHE, cum ar fi erupțiile cutanate care includ un număr tot mai mare de simptomul limbii Covid și ulcere ciudate ale gurii. Dacă aveți acest simptom ciudat sau durere de cap și oboseală, rămâneți acasă! ”, a explicat profesorul Spector.

Citește și Alarma în Europa: cu variantele de covid, mai multe spitalizări și mai multe decese

Mai mult, cercetătorii britanici conduși de epidemiolog folosesc aplicația Covid Symptom Study, dezvoltată de ZOE, o aplicație telefonică descărcată de milioane de utilizatori din Marea Britanie care pot raporta prezența simptomelor legate de Covid-19.

Inflamația limbii se numește tehnic glossită și poate fi declanșată de diferite boli infecțioase.

În cazurile de limbă Covid s-a observat că organul se poate umfla și devine dureros, uneori cu o schimbare de culoare și cu pete albicioase . În unele cazuri, problema poate dura săptămâni sau luni. Desigur, nu se spune că cei care manifestă aceste simptome sunt pozitive pentru Covid, deoarece mai sunt alte boli care pot provoca ulcere la nivelul gurii, dar este foarte recomandat să consultați un medic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.