Liliacul care transporta Lyssavirusul mortal declanșează o alertă sanitară. În Australia, 3 victime

În Queensland, Australia, în ultima lună s-au înregistrate trei cazuri de Lyssavirus , un grup de viruși, inclusiv rabia, care afectează în special animalele rănite. Mai exact, acest virus a fost transmis la trei lilieci, ultimul caz   s-ar fi produs în rezervația Anstead Bushland pe 30 decembrie. Tocmai în virtutea acestui din urmă caz, autoritățile sanitare australiene s-au adresat populației invitându-le să nu atingă animalele rănite.

În orice caz, conform celor raportate de Queensland Health și citate de abc.net.eu, Lyssavirusul, care în trecut ar fi făcut deja trei victime, poate fi transmis prin mușcături sau zgârieturi. Consecințele, așa cum a făcut cunoscut Queensland Health, ar putea fi fatal, provocând convulsii, paralizie, delir și, în cazuri extreme, chiar moarte . „Este foarte important să mergeți de urgență la spital dacă ați fost  zgâriat sau o mușcat de un liliac pentru a preveni o boală letală”, a spus purtătorul de cuvânt al Queensland Health.

Citește și Nellie Bly, jurnalista care s-a închis într-un spital psihiatric pentru a raporta maltratarea femeilor

Acest virus care include, printre altele, virusul rabiei, afectează  liliecii australieni cu varianta virusului care ia acronimul ABLV. Acest virus a fost detectat pentru prima dată pe continentul australian într-un exemplar de Pteropus alecto, numit și vulpea zburătoare neagră.

 Deși virusul Lyssavirus  este un virus care afectează în principal animalele, dar dacă este transmis oamenilor, poate fi periculos dacă nu letal.

Au existat trei victime de când a fost detectată în 1996. O evaluare inițială a situației a fost făcută de medicul veterinar al RSPCA (The Royal Society for the Protection of Cruelty to Animals) Meaghan Barrow care citat de abc.net.eu a declarat:  ” Dacă cineva vede un liliac rănit … vă sfătuim  să nu-l atingeți deloc. Evident, orice liliac bolnav ar putea risca să vă infecteze cu lyssavirus ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.abc.net.au/
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.