Liderul indigen Raoni, candidat la Premiul Nobel pentru pace pentru lupta sa în apărarea Amazonului

Raoni, are 89 de ani și luptă pentru drepturile tibetanilor indigeni și pentru păstrarea Amazonului, iar acum, ecologiștii și antropologii au lansat o campanie pentru numirea lui Raoni Metkutire, liderul Kayapó, un trib indigen care trăiește în Pădurea Amazonică braziliană  în calitate de candidat la Premiul Nobel pentru Pace 2020, scrie Reuters

Incendiile în Amazon, alarmă: ”copiii au dificultăți să respire”

Pentru a sprijini candidatura , deja acceptată pentru a fi analizată de către Comitetul Nobel norvegian, este Fundația Darcy Ribeiro. Icoana popoarelor indigene, Raoni a denunțat incendiile din Amazon și a acuzat guvernul lui Jair Bolsonaro, de dezastrul din ultimii ani. La rândul său, guvernul brazilian neagă că ar fi încurajat și provocat incendiile și vinovățește indigenii și ecologiștii pentru această situație.

Triburile indigene jură să lupte pentru Amazon ”până la ultima picătură de sânge”

“Liderul tribal Raoni este simbolul unei vieți dedicate luptei pentru supraviețuirea naturii și a popoarelor indigene din Amazonia. Aici trăiesc în coșmarul  industriei petroliere, în timp ce în Brazilia defrișarea este forțată de fermele de vite. Am reușit să ajungem în inima pădurii de nepătruns, unde trăiește tribul indigen Waorani ”, explică purtătorul de cuvânt al fundației Toni Lotar.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.