„Lider social” în apărarea drepturilor omului ucisă cu sânge rece în Columbia

Un lider angajat în apărarea drepturilor omului a fost ucisă în Columbia . Gloria Ocampo, în vârstă de 36 de ani, a fost ucisă ieri acasă, în satul La Estrella, din departamentul Putumayo. Este primul lider social ucis în țară în 2020. Potrivit rapoartelor ziarului El Espectador, femeia era secretară a comitetului municipal de acțiune din La Estrella și fusese delegată „Planurile de dezvoltare cu o abordare teritorială”, un program născut în acordul de pace columbian pentru sprijinul a 170 de municipalități din țara afectată de violență.

Citește și Patru bărbați au fost condamnați la moarte prin spânzurare în cazul tinerei violată și ucisă din India

Poliția din Putumayo a informat că Ocampo a fost ucisă de doi indivizi care au intrat în locuința ei trăgând mai multe arme de foc.   Împreună cu femeia a mi fost ucis și un bărbat în vârstă care se afla în casă. Poliția a anunțat că va fi instituit un consiliu de securitate pentru găsirea celor responsabili. Uciderea a fost condamnată de Andres Cancimance, un deputat de la Putumayo din partea partidului columbian Humana.

Potrivit Institutului pentru Studii de Dezvoltare și Pace din Columbia (Indepaz), 623 lideri sociali și apărători ai drepturilor omului au fost uciși în țară în perioada cuprinsă între noiembrie 2016, când au fost semnate acordurile de pace și iulie 2019.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.