Libia, zeci de oameni au fost uciși în atacurile aeriene ale forțelor Haftar asupra unui colegiu militar din Tripoli

Tripoli a fost scena luptelor încă din aprilie între armata națională libiană condusă de generalul Khalifa Haftar și o serie de miliții aliate cu guvernul dar susținute de Națiunile Unite, care controlează capitala.

Citește și Siria, fetița siriană care confundă aparatul de fotografiat cu o armă și „se predă” în fața reporterului

Bilanțul provizoriu al unui bombardament aerian al forțelor generalului Khalifa Haftar pe colegiul militar de la Tripoli este de 28 de morți și 18 răniți. Militarii din Haftar susțin că au provocat cel puțin 70 de victime în atac “ca răspuns la bombardarea turcă”. Lupta s-a intensificat în ultimele săptămâni după ce Haftar a cerut o luptă „definitivă” pentru capitală.

„Divizia informațiilor despre război” a forțelor generalului a susținut că „forța aeriană a vizat un grup de o sută de milițieni de la academia militară care se pregăteau să participe la luptele în desfășurare și cel puțin 70 dintre aceștia au fost uciși” .

Raidul este prezentat ca o represalie pentru un „bombardament turcesc” efectuat împotriva „brigăzii Salafi 210”. Imaginile arată o piață cu  zeci de cadavre într-o baltă de sânge și patru vehicule albe, precum și alte persoane rănite care sunt tratate într-o unitate sanitară.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.