Libia. Torturile în lagărele de detenție: imagini șoc

Lagărele din Libia: O tânără eritreană atârnată cu capul în jos țipă, în timp ce este bătută în repetate rânduri în „Black Room”, camera de tortură care există în multe centre de migranți libieni.

Bani Walid, unul dintre așa-numitele centre de detenție din Libia. Femeia de origini eritreană este prizonieră  și povestea ei este bine cunoscută…este povestea a altor prizonieri: nu are suficienți bani pentru a-și putea garanta un viitor și, prin urmare, traficanții i-au amenințat familia. Cât costă viața acestei femei?  12.500 de dolari …aproximativ 11.220 de euro, pentru a putea face față unei călătorii pe mare. Dacă nu îi aveți, sunteți supuși la tot felul de torturi.

Un alt deținut eritrean a murit în ultimele zile din cauza torturilor cu bastoane, cuțite și șocuri electrice  deoarece nu a putut plăti. În total,  șase decese în două luni.

Citește și Al Treilea Război Mondial: 10 locuri sigure de refugiu în caz de conflict nuclear

 

În Libia, UNHCR a înregistrat 40 de mii de refugiați și solicitanți de azil, dintre care 6 mii sunt închiși în sistemul format din cele 12 centre oficiale de detenție, restul în centre precum Bani Walid sau în stradă. În total, estimează „proiectul global de detenție”, ar exista 33 de închisori. Dar  există și deținuți africani neînregistrați a căror estimare este imposibilă.

Conform mărturiilor unor prizonieri  polițiști libieni în uniformă intră în unele clădiri pentru a cumpăra prizonieri africani pentru a-i face să lucreze pe câmpuri sau pe șantiere ca sclavi, iar fetele tinere și femeile sunt bătute și violate.  Șeful se numește Hamza, celălalt se numește Ashetaol și al treilea este cunoscut doar prin  poreclă : Satana .

Din alte mărturii se pare că călăul este de fapt egiptean și are și un alt nume, Abdellah. Ar fi ucis mulți deținuți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.