Libia, mesajul lui Serraj susținătorilor Haftar: „Copiii voștri se vor întoarce acasă în sicrie”

“Copiii voștri care luptă pentru Haftar se vor întoarce acasă în sicrie împreună cu documentele de identitate. Vehiculele voastre  blindate au fost transformate în cenușă, iar celelalte sunt sub controlul nostru pentru a fi apoi expuse la muzeul războiului, pentru a aminti lumii atacurile vostre împotriva libienilor” ,a declarat Serraj într-o notă, citată de Libya Observer. Consolidat de succesele raportate ieri, premierul Fayez Serraj a atacat din nou țările care susțin generalul și ofensiva sa împotriva capitalei lansate în urmă cu un an.

Apoi, susținând succesul  în operațiunea „Furtuna păcii” pe care forțele GNA a lansat-o în ultimele săptămâni, șeful guvernului de la Tripoli a spus că oamenii săi le-au dat armatei și țărilor o lecție, care „spun  dimineața că sunt fideli și noapte se întorc împotriva noastră ”. Și totuși, Serraj a dat asigurări că Tripoli va continua să lupte ” până când nu vom avea control asupra întregii țări, pentru a permite tuturor persoanelor strămutate să se întoarcă acasă” și că nu îi va uita niciodată pe cei care i-au ajutat și nu îi va ierta pe cei care l-au înjunghiat pe la spate.

Coronavirus, OMS: „de 10 ori mai mortal decât gripa”

În ultimele ore, forțele guvernamentale de acord național au redobândit controlul deplin asupra Surmanului, Sabratei, Al-Ajilatului, Al-Jamailului, Ragdalinei, Al-Essa și Zeltin, de-a lungul zonei de coastă. Primele două, în special, sunt de o importanță vitală pentru GNA, deoarece până acum au fost folosite de oamenii lui Haftar pentru a planifica atacurile asupra Al-Zawiya și Zuwara.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.