Libia, Haftar s-a autoproclamat liderul Libiei: „Conduc țara”

Generalul Khalifa Haftar s-a autoproclamat liderul Libiei , susținând că a primit un „mandat popular” pentru a guverna țara, declarând acordul Skhirat din 2015  mort și îngropat , promițând că va continua lupta pentru controlul Tripoli. Anunțul dramatic a fost făcut pe televiziunea „sa” al-Hadath.

“Armata mea națională libiană (LNA) – a spus el – este mândră că primește acest mandat pentru a îndeplini o sarcină istorică”, pentru a guverna Libia. „Acceptăm mandatul voinței poporului și sfârșitul acordului de la Skhirat”, semnat în Maroc sub auspiciile ONU, care trebuia să pună capăt războiului din țară.

Coronavirus, avertismentul OMS: „Suntem departe de sfârșitul pandemiei”

Nu este clar dacă parlamentul Tobruk, unul dintre semnatarii acordului, a aprobat anunțul lui Haftar sau care va fi rolul său în acest moment. Forțele loiale ale generalului au lansat o ofensivă pentru cucerirea capitalei în urmă cu un an  dar luptele sângeroase au dus la sute de morți și zeci de mii de persoane strămutate.

În urmă cu câteva zile, Haftar, într-un discurs televizat pentru începutul Ramadanului, l-a acuzat pe șeful Consiliului prezidențial al guvernului recunoscut internațional de la Tripoli, Fayez al Sarraj, de crime comparabile cu înalta trădare împotriva Națiunii.

Coreea de Nord, Seul: Kim nu este bolnav, s- ascuns de teama de coronavirusului

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.