Libia, Haftar nu a semnat armistițiul

Generalul Khalifa Haftar, comandantul armatei naționale libiene, a părăsit Moscova fără a semna acordul de încetare a focului semnat ieri de guvernul acordului național de la Tripoli, a raportat Arabiya.

Ieri, Haftar ceruse timp până azi dimineață pentru a decide, în timp ce Fayez al-Serraj semnase deja.

Citește și Siria, un copil moare în fiecare zi: 36 de victime nevinovate din decembrie până astăzi

“Proiectul de document ignoră multe dintre solicitările Armatei Naționale Libiene”, a spus generalul, motivându-și decizia. Potrivit Sky News Arabia, în timpul discuțiilor de ieri de la Moscova, Haftar a insistat cu cererile de a-și aduce trupele în Tripoli și de a forma un guvern de unitate națională care a primit votul de încredere din partea parlamentului Tobruk. De asemenea, generalul ar fi solicitat monitorizarea internațională a încetării focului fără participarea Turciei și ar fi cerut retragerea imediată a mercenarilor „din Siria și Turcia”. În cele din urmă, a insistat asupra cererii de a fi numit comandant suprem al Forțelor Armate Libiene.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.