Libia, Haftar cucereste aeroportul: ciocniri la portile din Tripoli

Libia, Haftar cucereste aeroportul: ciocniri la portile din Tripoli

Un tweet al postului de televiziune “Al Arabiya”   spune că milițiile au intrat pe aeroportul internațional din Tripoli, situat la circa 25 de kilometri.

Vestea a fost confirmată de radiodifuzorul Al Hadath  și de Ahmed al-Mismari, purtător de cuvânt al armatei naționale libiene (LNA) loial lui Haftar: “Zona de la Tarhouna la aeroport a fost pusă în siguranță”. În timpul zilei, surse ale ANL au declarat că au  cucerit și Wadi el Rabie, la 20 de kilometri de malul mării.

 

Cinci soldați ai armatei naționale și-au pierdut viața.

 

Forțele guvernamentale, conduse de premierul Fayez al-Sarraj, au răspuns atacului lui Haftar folosind aviația. Prin intermediul mijloacelor de comunicare și postului de televiziune Panorama au spus că “aviația Guvernului Accordului Național a efectuat astăzi un raid aerian care viza forțele lui Haftar în al-Hira, la nord de Garian”.  Oamenii de la Zawiya au declarat că au luat prizonieri 128 de soldați.

 

Armatele din  Misurata și Zintan au fost mobilizate în jurul capitalei, cu scopul de a bloca orice incursiune a lui Haftar.

Te-ar putea interesa și Tensiune in Libia, Haftar se indreapta la Tripoli: Medierea ONU a fost un esec, risc de razboi civil

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.