Libia : „Armistițiul nu există”. UNHCR suspendă activitățile în centrul de refugiați din Tripoli

Libia : „Armistițiul nu există”.  Ghassan Salamé denunță încălcările continue ale angajamentelor luate la Berlin. Situația este explozivă: „Conflictul ar putea implica întreaga regiune”

“Nu există armistițiu în Libia, și se menține doar pe nume”. Este ceea ce spune trimisul special al ONU, Ghassan Salamé , care denunță încălcările continue ale angajamentelor luate la Berlin pentru încetarea focului . Între timp , UNHCR , Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, a decis să suspende activitățile operaționale la centrul de refugiați din Tripoli , „temându-se pentru siguranța și protecția persoanelor ”.

Citește și Zidul lui Trump nu rezistă la vânt: o secțiune a barierei s-a prăbușit

Pe scurt, armistițiul din Libia există doar pe hârtie, iar actorii străini continuă să furnizeze concurenților arme, riscând să provoace un conflict capabil să implice „întreaga regiune” . La unsprezece zile după conferința de la Berlin, care a reunit reprezentanți ai puterilor regionale și globale la patul Libiei, bugetul lui Salamé pare un buletin al înfrângerii.

Situația refugiaților devine și mai dramatică, cu Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați (ICNUR) care a decis să-și suspende operațiunile la centrul de migranți de la Tripoli.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.