Libia, armata lui Khalifa Haftar a cucerit orașul Gharian și se îndreaptă spre Tripoli

În această noapte, armata condusă de generalul Khalifa Haftar a cucerit orașul Gharian, la 100 de kilometri sud de Tripoli anunțănd că dorește să ajungă în capitală. Primul ministru Serraj a declarat o stare de urgență, în timp ce Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a sosit ieri în Libia și s-a declarat  “foarte îngrijorat”.

Armata națională libiană, condusă de generalul Khalifa Haftar, a cucerit Gharian, un mic oraș la o sută de kilometri sud de capitala Tripoli. Deși trupele LNA se deplasau spre sud și vest  de câteva săptămâni, ieri după-amiaza situația s-a  precipitat .

 

În timp ce Antonio Guterres, secretar general al ONU, a sosit în Libia, prim-ministrul Fayez Serraj a declarat o stare de urgență în capitală, câteva ore înainte ca armata condusă de generalul Haftar să anunțe că va muta trupele  din Sud, spre capitală “pentrua a elibera Tripoli de terorism”.

 

Într-u videoclip în care se dădea acestă știre se vedea o coloană de sute de vehicule înarmate care se deplasează pe un drum neidentificat atât în ceea ce privește poziția cât și direcția.

Te-ar putea interesa și Oroarea femeilor din Afganistan: îngenunchiate și biciuite / Video

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.