Legea impotriva avortului in Georgia: “Interzisa daca se aud bataile inimii”

Legea impotriva avortului in Georgia: “Interzisa daca se aud bataile inimii”

Guvernatorul Georgiei, republicanul Brian Kemp, a semnat o lege care interzice avortul  dacă sunt prezente bătăile inimii fătului în  utero”, care de obicei se aud la șase săptămâni de sarcină. Lansarea prevederii este menită să declanșeze o bătălie legală care ar putea ajunge la Curtea Supremă.

 

“Georgia este un stat care prețuiește viața”, a spus Kemp înainte de a semna Life Act, “cea mai dură lege a avortului din țară. Luăm poziție pentru cei care nu se pot exprime”. Guvernatorul este conștient de faptul că legea va fi atacată. “Dar – spune el – slujba noastră este să facem ceea ce este bine, nu ceea ce este ușor. Nu vom renunța, vom continua să luptăm pentru viață “.

 

Legea, care va intra în vigoare în ianuarie 2020, potrivit asociațiilor de drepturi civile și reprezentanților democrați, încalcă decizia prin care Curtea Supremă, exprimându-se în 1973 în cauza Roe vs Wade, a fost făcută pentru a da dreptul femeilor de a alege sau nu avortul.

 

Te-ar putea interesa și O fetita de 11 luni a murit in conditii tragice: s-a inecat in toaleta din baie

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.