Leacuri băbești care te scap cu adevărat de durerile de cap

Migrenele, cefaleele şi durerile de cap sunt foarte frecvente.

În cel mai fericit caz, acestea dispar de la sine după un anumit timp sau după ce luăm calmante uşoare. Există însă şi soluţia tratamentelor naturiste. Durerile de cap pot fi declanşate de anumiţi factori cum ar fi stresul prelungit, probleme cu sinusurile, lucrul în faţa calculatorului şi oboseala. Migrenele sunt mult mai grave şi pot fi declanşate de mai mulţi factori: schimbări hormonale, anumite alimente – ciocolata, brânzeturile fermentate, băuturile, în special vinul roşu, mirosurile puternice sau nopţile pierdute. Ele pot fi însoţite şi de alte simptome, cum ar fi greaţă, vărsături, tulburări de vedere sau hipersensibilitate la lumină şi zgomot.

Un atac de migrenă poate dura chiar şi între 12 şi 18 ore. În cazul în care durerile de cap sunt din ce în ce mai dese şi nu cedează la analgezice sau sunt însoţite de convulsii, pierderea echilibrului sau dificultate în vorbire ori stări de vomă persistente, trebuie să te prezinţi urgent la doctor.

Ceaiurile din plante îţi vin în ajutor:

Ceai din flori de levănţică – o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Se beau două-trei căni/zi.
Ceai din flori de muşeţel – se bea o cană după mesele principale.
Ceai din frunze de mentă – se pun comprese fierbinţi pe frunte (două-trei linguriţe la o cană cu apă).
Ceai de dediţel – o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Se beau două căni pe zi.
Ceai de iasomie – două linguriţe de flori la o cană cu apă. Se beau două sau trei căni pe zi.

Mierea şi oţetul îndepărtează migrenele:

Terapia constă în două linguriţe de miere care se iau înainte de fiecare masă. Mierea conţine minerale care echilibrează organismul şi îi oferă energie. Ca să scapi rapid de durerea sâcâitoare de cap, poţi apela la inhalaţiile cu oţet de mere. Pune la încălzit un vas cu oţet diluat pe jumătate cu apă, iar când începe să se încălzească inhalează vaporii care se degajă, ţinând un prosop deasupra capului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.