Lasă recenzii negative unui hotel: un turist american se confruntă cu doi ani de închisoare

Lasă recenzii negative unui hotel.  Când americanul Wesley Barnes a decis să rămână la Sea View Resort din Koh Chang, Thailanda , cu siguranță nu se aștepta să primească o astfel de factură „mare”. Bărbatul este acuzat că „a afectat reputația structurii” și riscă până la doi ani de închisoare. Motivul? O serie de recenzii negative lăsate de Barnes pe Tripadvisor , plus o taxă  pentru consumul de alcool cumpărat în afara hotelului.

Săptămâni la rând hotelul a încercat să-l contacteze pe Barnes, în timp ce bărbatul a continuat să posteze recenzii negative. „Personal morocănos, nu zâmbește niciodată și pare că nu dorește pe nimeni în preajmă”  , se arată în ultimul comentariu lăsat pe Tripadvisor. Într-un altul, eliminat ulterior pentru că era contrar liniilor directoare ale site-ului, acesta a acuzat hotelul de „practicarea sclaviei”. În cele din urmă, hotelul s-a văzut nevoit să ia măsuri legale, dând în judecată bărbatul pentru defăimare.

Citește și : „Vaccinul anticovid nu va preveni infecția, ci va atenua doar simptomele”, avertizează oamenii de știință

Legea thailandeză care pedepsește infracțiunea de defăimare este foarte strictă și a primit în trecut critici puternice. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, ar pune în pericol libertatea de exprimare. Pedeapsa maximă este de doi ani de închisoare și o amendă de 200 de mii de baht, egal cu puțin peste 6 mii de dolari.

recenzii negative 1

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.