Lacul Michigan înghețat. Spectacolul incredibil de foi de gheață care devin fragmente ascuțite

Lacul Michigan înghețat. Spectacolul incredibil de foi de gheață care devin fragmente ascuțite.  Atât de frumos, nu pare real.

Este spectacolul naturii care surprinde în din nou. Lacul Michigan, un bazin de apă de 500 de kilometri lungime și 190 de metri lățime, este de obicei înghețat în timpul iernii. Dar, odată cu sosirea primăverii, și temperaturile mai ridicate, oglinda înghețată a apei începe să se spargă transformând foile de gheata într-o mare de fragmente ascuțite.

Arată ca niște bucati de sticla. Imaginile postate pe Instagram au deveit virale.

michigan1 1 michigan2 1

Lacul Michigan, unul dintre cele mai mari cinci din America, în ianuarie, datorită unui vortex polar care a lovit nordul țării, a avut aproape 60% din suprafață complet înghețată. Autoritățile de coastă au făcut o alertă în rândul populației pentru a le împiedica să-l treacă, deoarece în unele puncte nu au fost suficient de înghețate pentru a susține greutatea oamenilor.

 

Dar frumusețea acestei tundre înghețate  care se descompune, este ușor de explicat. Temperatura exterioară va determina gheața să se topească, în timp ce apa de sub crustă, impinge bucățile de gheață sparte unul împotriva altuia, formând modele care amintesc de mișcarea lichidului a apelor subterane.

 

Te-ar putea interesa și Hârtia de copt este cu adevărat toxică și cancerogenă? Opinia expertului

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.