La școală în fuste mini și decolteu: protestul liceenelor împotriva îmbrăcămintei corecte impuse

Franța, la școală în fuste mini și decolteu: „Îmbracă-te normal și totul va fi bine”, a spus Blanquer, încercând să calmeze controversa legată de reglementările stricte ale îmbrăcămintei impuse de instituții . Răspunsul nu a întârziat să apară

O fustă mini, cu un decolteu sau cu buricul la vedere  este răspunsul adolescentelor franceze și a elevelor de liceu care au contestat „îmbrăcămintea corectă” impusă de majoritatea reglementărilor școlilor, definite de acestea. „sexiști”. Același ministru al educației Blanquer („Îmbracă-te normal și totul va fi bine”) a încercat în zadar să placheze tonurile. Dar, odată cu temperaturile mai ridicate decât de obicei, îmbrăcămintea de toamnă a elevilor francezi s-a luminat, iar rețeaua din ultimele zile a fost îmbogățită cu mărturii și povești ale școlilor care au refuzat accesul celor care poartă haine considerate provocatoare.

Și-a mâncat părul ani de zile: medicii i-au scos din stomac o masă de păr de aproximativ 7 kg

Conform regulilor educației naționale, controlul îmbrăcămintei revine fiecărei instituții cu propriile reglementări, dar rămâne o mare discreție. Mulți elevi și-au făcut selfie-uri înainte de a intra în școli, postând fotografii pe social media. Hashtag-uri precum # liberationdu14 # Lundi14Septembre # 14septembre au apărut una după alta invitând fetele să vină la cursuri îmbrăcate după bunul plac.

Ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, a cerut „o poziție de echilibru și bun simț”. „Îmbracă-te normal  și totul va fi bine”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.