La doar 13 ani devine cel mai de temut hacker, o banca îl angajeaza pe postul de responsabil ale sistemelor de securitate

La doar 13 ani devine cel mai de temut hacker, o banca il angajeaza pe postul de responsabil ale sistemelor de securitate

De la hacker la consilierul de încredere al unei bănci. Iată ce a devenit un copil de 13 ani care, după ce a băgat panica în 35.000 de utilizatori cărora le-a furat parole și informațiile digitale, acum etse consilierul financiar al unei bănci din Norvegia, scrie  ziarul norvegian NRK.

Totul a început cu spargerea a 35.000 de computere , aproape toate aparținând profesorilor și studenților școlilor locale. Hackerul a furat parolele și a copiat milioane de date cu caracter personal,   și alte documente școlare. Un detaliu care a condus autoritățile să descopere faptul că în spatele acestei acțini se află un student.

După faptă și răsplată: și-a ucis soția pentru ca nu vrea să aibe raporturi, el a murit în închisoare

Poliția a reușit să-i identifice. După ce au înțeles că băiatul de 13 ani a acționat singur, astăzi tânărul are și un loc de muncă în una dintre cele mai renumite bănci online din oraș, Sbanken, unde va ”lucra ” doar pe perioada de vară ca și consultant responsabil în  verificarea sistemelor de securitate și transmiterea unor proiecte digitale noi.

“Este clar că acest tânăr este un mare talent, și  ne-ar plăcea să contribuim la dezvoltare”, a explicat directorul băncii televiziunii norvegiene. O alegere care, însă, nu convinge mulți cetățeni, având în vedere lovitura cibernetică împotriva școlilor locale: tânărul de 13 ani au încălcat două legi din regulamentul general al UE privind protecția datelor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.