La doar 10 ani moare după ce a înotat într-un lac: virusul amoeba i-a mâncat creierul

O fată în vârstă de 10 ani a murit după ce a contractat un parazit extrem de rar, numit amoeba, care mănâncă creierul în timp ce înota într-un râu. Lily Avant , din Texas, a intrat în comă la 8 septembrie, după o deteriorare rapidă a stării sale. Fata a început să sufere de dureri de cap și febră, după ce s-a scăldat în apa râului din  spatele casei sale. Se crede că a contractat  parazitul Naegleria fowleri, cunoscută și sub denumirea de „amoeba care mănâncă creierul”.

Se știe că parazitul provoacă o infecție cerebrală bruscă și uneori fatală – și uneori fatală – numită naegleriasi. Microorganismul trăiește în apă dulce la temperaturi variate, precum lacuri, râuri, iazuri și izvoare termale.

Și-a ucis mama cu un par și a abuzat de cadavrul. Poliția a descoperit o scenă îngrozitoare

Într-o postare emoționantă publicată pe Facebook în această după-amiază, mătușa sa, Loni Yadon, a anunțat că Lily a murit: „Fetița noastră a pierdut bătălia, făcând acest Pământ să vibreze până la porțile Paradisului. ”

În stadiile incipiente, simptomele infecțiilor cu ameba sunt similare cu cele ale meningitei bacteriene. De obicei, parazitul pătrunde prin nas ajungând  spre creier, unde „mănâncă” neuronii. O persoană infectată cu poate infecta o altă persoană. Aceată bacterie nu este periculoasă dacă intră pe gură, doar pe nas.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.