La 99 de ani, „bunica yoga” care a inspirat mii de persoane cu videoclipurile sale pe YouTube, a murit

A prevăzut data morții sale dar agreșit cu doar 8 zile. Nanammalul , cunoscută în India drept „ bunica yoga ” a murit sâmbătă, 26 octombrie.

La 99 de ani era cea mai în vârstă profesoară din această disciplină străveche care a fost inițiată de tatăl ei pe când era copil. În ciuda naturii sale timide, în ultimii ani a devenit faimoasă în întreaga lume pentru că a primit premiul civil Padma Shri, dar mai ales pentru videoclipurile de pe YouTube în care a interpretat cele mai complicate poziții de yoga.

“Avea o cunoștință atât de intimă despre corpul ei, a fost atât de strânsă în contact cu centrele sale energetice, încât a putut să înțeleagă cât timp îi rămăsese de trăit”  a declarat pentru Times of India fiul ei Balakrishnan , care conduce centrul fondat în 1972 împreună cu fratelelui. În urmă cu aproximativ o lună,  femeia își reunise familia, cu cei 5 copii, 12 nepoți și 13 strănepoți pentru a-i anunța că va muri în 48 de zile.

La doar 33 de ani, bolnav de cancer terminal, se căsătorește cu 7 ore înainte să moară

Pentru ea, yoga a fost un mod de viață și secretul ei de longevitate, după cum a spus într-un interviu acordat BBC . A fost un exemplu pentru mulți iubitori de această disciplină: „Când sănătatea devine prioritatea ta, totul devine accesibil”.

El și-a sfătuit elevii cu privire la minimalismul pe care ea însăși l-a urmat: treziți-vă înainte de zori, terci de mei pentru micul dejun, orez și legume pentru prânz, lapte și fructe pentru cină, evitând carnea, țigările și alcoolul. S-a lăudat că nu a fost niciodată la medic și nu a purtat niciodată  ochelari.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.