La 98 de ani, un medic încă mai lucrează pentru a combate Coronavirusul: „Nu mă pot opri acum”

La 98 de ani, Christian Chenay este cel mai în vârstă medic activ din Franța. După ce și-a închis studioul într-un oraș mic de la marginea Parisului din cauza situațiilor de urgență Coronavirus, el continuă să-și viziteze pacienții într-un azil, deși știe exact ce riscuri riscă: „Nu îi pot abandona în mijlocul pandemiei, nu ar ști să rezolve situația. ” Astăzi a fost primit de președintele Macron: „Un exemplu pentru toți noi”.

După ce a învins gripa spaniolă și apoi tifosul în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Monsieur Chenay, născut în 1921, și-a ridicat din nou mânecile, continuând să-și viziteze pacienții acasă, în ciuda Covid-19. “Toți sunt foarte speriați, chiar și soția mea este îngrozită de posibilitatea că aș putea să mă infectez și să aducă virusul acasă”, a spus el într-un interviu pentru BBC.

Trump: “Ceva groaznic s-a întâmplat în Wuhan”

Cu toate acestea, în ciuda experienței sale, Coronavirusul este ceva ce nu a mai văzut niciodată. “Pentru tifos am avut măști de gaze și, din fericire, a existat un tratament – a spus el – Acum nu există nici măcar un mod de a ști cine este bolnav și cine nu. În fața acestui virus, ne simțim neputincioși”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.