La 19 ani, afectat de distrofie musculară, moare după două zile dupa ce și-a încoronat visul: s-a diplomat

La 19 ani, afectat de distrofie musculara, moare dupa doua zile dupa ce si-a incoronat visul: s-a diplomat

A petrecut ultimii cinci ani studiind acasă, cu un profesor  la domiciliu  pentru a-și obține diploma. În cele din urmă, Dakota a reușit să-și îndeplinească visul în spital – fiind nevoit să abandoneze școala din cauza distrofiei musculare Duchenne – cu două zile înainte de moartea sa.

Visul lui era să se diplomeze.

Cu câteva zile înainte de moartea sa, Dakota Johnson a reușit să-și atingă scopul pe care și-l dorea cu atâta ardoare timp de cinci ani, deoarece a fost forțat să abandoneze școala și să-și continue studiile de acasă. În cele din urmă, el a absolvit Liceul Școlar de Științe din Johnson City, Tennessee. Acum cinci ani, băiatul de numai 19 ani a părăsit școala datorită distrofiei musculare Duchenne, care s-a înrăutățit la acel moment. El a fost astfel obligat să urmeze lecțiile de la domiciliu cu un profesor care făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i permite să-și continue studiile.

Și-a ucis iubita și fiul lor de 4 luni: nu vrea să-i plătească pensia alimentară pentru copil

Boala care l-a lovit pe Dakota la vârsta de 19 ani este o tulburare genetică care are ca rezultat o atrofie rapidă și o slăbiciune musculară. O boală care afectează în principal bărbații. Băiatul ar fi dorit să meargă la  balul de la sfârșitul anului, spune profesorul său Allison Russell. Dar pentru această dorință nu se putea face nimic. Dakota a fost internată săptămâna trecută la Centrul Medical Johnson din cauza insuficienței cardiace. Din acest motiv, el nu a putut participa la ceremonia de absolvire și astfel profesorul său a reușit să organizeze ceremonia în spital.

Profesorul Dakota a declarat pentru WNHL TV afiliată CNN: “Ceea ce doream cel mai mult a fost ca Dakota să trăiască acestă experiență.” Ceremonia a avut loc în patul de spital, împreună cu prietenii și rudele. Dar, la numai două zile după absolvire, pentru Dakota nu s-a mai putut face nimic: la doar 19 ani a murit la două zile după ce și-a încoronat visul.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.