Zodiac Killer, mesajul în cod a decriptat după 51 de ani: iată ce este scris

A trecut mai bine de o jumătate de secol de când „  Zodiac Killer” a semănat teroarea în California , ucigând cel puțin cinci persoane, dar susținând alte 37 de crime . Au fost necesari 51 de ani și o echipă de experți din trei țări pentru a descifra un mesaj codat lăsat de cunoscutul criminal , rămas încă fără identitate. Acest lucru a fost dezvăluit de San Francisco Chronicle, același ziar către care a fost trimis textul cifrat în noiembrie 1969.

«Sper că vă distrați mult încercând să mă prindeți, dar nu mă tem de camera de gaz, deoarece mă va trimite în cer, unde i-am trimis deja pe ceilalți. Acum am destui sclavi care vor lucra pentru mine”. FBI a confirmat descoperirea , explicând totuși că a rămas puțin timp pentru a dezvălui identitatea celui mai faimos ucigaș în serie din secolul trecut.

Textul a fost descifrat de David Oranchak, un informatician din Virginia, cu ajutorul lui Sam Blake, matematician din Melbourne, Australia, și a lui Jarl Van Eycke, programator de computere din Belgia. Oranchak, care conduce un site web și o serie YouTube pe tema „Zodiac Killer”, s-a declarat încântat că a rezolvat mesajul codat după 14 ani de încercări , dar în același timp îngrijorat de efectul pe care acesta l-ar putea avea asupra familiilor. dintre victime: „Nu cred că le va fi de folos, este mai rău decât gunoiul despre care ucigașul îi plăcea să scrie și a dorit doar să-i rănească și să-i sperie”.

Citește și O mamă și-a torturat fiica de 18 luni injectându-i înălbitor: „Nu am iubit-o, am vrut să scap de ea”

„„ Zodiac Killer ”a terorizat mai multe comunități din nordul Californiei și, deși au trecut decenii, continuăm să căutăm dreptate victimelor acestor crime brutale”, a declarat purtătorul de cuvânt al FBI, Cameron Polan.

Criminalul este responsabil oficial pentru cinci crime, care au avut loc în zona golfului din San Francisco între decembrie 1968 și octombrie 1969. El a atacat patru bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, dar doi au supraviețuit atacurilor,  chiar dacă identikit-ul lor nu i-a permis niciodată să fie capturat. Cu toate acestea, prin scrisorile pe care le-a trimis ziarelor, criminalul și-a asumat responsabilitatea pentru decesul a altor 37 de persoane. Scrisorile sale au început să sosească în 1969: primele trei, aproape identice, au fost livrate la 1 august 1969 către Vallejo Times-Herald, San Francisco Chronicle și San Francisco Examiner, în care criminalul  a revendicat atacul asupra a două cupluri (trei victime și un supraviețuitor).

Criminalul a cerut ca fiecare parte să fie tipărită pe prima pagină a ziarului respectiv, altfel ar fi ucis o duzină de persoane în weekendul următor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.