Kenya, Somalia și Rwanda au fost lovite de inundații și alunecări de teren: 260 de morți

Inundațiile ca urmare a ploilor abundente recente au ucis mai mult de 260 de oameni în toată Africa de Est. Kenya a fost cea mai lovită, iar potrivit autorităților s-au  înregistrat 194 de morți, relatează BBC

În Rwanda, 55 de persoane au murit, iar inundațiile din Somalia au ucis 16 perosnae. În Uganda, nivelul ridicat al apei a surprins aproximativ 200 de pacienți într-un spital. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns țările din Africa de Est au fost lovite și de o invazie de lăcuste dar și de Covid-19.

Tragedie în India: o scurgere de gaz de la o uzină a provocat 6 morți și mai mult de 1000 de persoane intoxicate

Meteorologii prognozează că vor urma ploi mult mai abundente care  vor continua pe tot parcursul lunii mai. Sezonul ploios durează în mod normal până în iunie.

La sfârșitul anului trecut, dezastrele provocate de ploaie, inclusiv inundațiile și alunecările de teren, au ucis cel puțin 250 de peroasane și au afectat aproximativ trei milioane de oameni în Africa de Est.

Sursa: BBC

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.